torsdag 1 juni 2017

Ta bort blandare

Varmvattnet och vattentrycket stängs av så fort man släpper handta. Här får du tips och råd om hur du kan byta till energisnålare köksblandare och gör det själv beskrivning hur du byter. Nu kan du ta bort den gamla blandaren.


Jag försöker ta bort en gammal FM Mattson duschblandare, men jag vill inte ta till kofoten för då ryker kaklet. Verktyg för att få loss blandare till handfat i badrummet. Rörmokaren börjar med att ta bort vattenlåset och avloppsröret med hjälp av en stor rörtång.

När avloppsröret är borta kan man komma åt att . Din blandare kan förmodligen demonteras, även om det kanske verkar helt otroligt. Ta bort kalk i badrummet. Instruktionsfilmer för våra blandare.


Så här rengör du och tar bort kalkfläckar på din blandare. Se instruktioner äldre artiklar här. FM Mattsson- blandare väntar på att skruvas fast, men hur i h-e får jag bort den gamla? Den sitter som alla blandare från början av 90-talet med .

Videon går igenom hur man monterar bort en diskbänksblandare och förbereder för att sätta dit en ny. Så här byter du en tätningssats i din tvättställsblandare. Tillvägagångssättet kan variera beroende på modell. Min blandare verkar inte. Byter ut keramisk insats.


Service av termostat-blandaren. Inkoppling av dusch (gäller blandare för bad- kar). Skruva bort kranöverdelen och ta ut spindel-. Att byta blandare på sitt tvättställ är ett enkelt sätt att förnya i badrummet. Lossa fästskruvarna och lyft bort det.


Därefter är det lätt att ta bort blandaren. Har du tröttnat på din kran så är det således en ny blandare till. Dagens moderna blandare fyller många funktioner. Efter en tid blir det kalkavlagringar på kranar och blandare. Om du ta bort handtaget ser du insexskruven som ska hålla handtaget fast mot kroppen av kranen.


Gustavsberg bländare i köket och badrummet. Använd gärna vår smarta kemikalkylator för att få bästa möjliga badvatten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg