onsdag 31 maj 2017

Frysskyddsvätska vattenlås

Töm varmvattenberedaren och pumpar, spola wc-stolen så att vattenbehållaren töms. Häll frysskyddsvätska i alla vattenlås , golvbrunnar och . T-9 ger också frostskydd i vattenlås , VVS-system, jordvärmeanläggningar m. Ger också frostskydd i vattenlås , VVS-system, jordvärmeanläggningar m. Frysskydd med smörjande effekt till tryckluftsystem. Lite varmare på toaletten. I svärföräldrars stuga som står kall under vintern har svärfar alltid slagit i lite glykol i vattenlås inför vintern. Hade iofs fantiserat om nån kalciumkloridlösning, 5hg per liter vatten ger frysskydd ner till -42 . Förhindrar isproppar och frostskador i toaletter, avlopp, rör, vattentankar och vattenlås.


Till båten, husvagnen, husbilen och sommarstugan. Se över sommarstugan innan vintern slår till. Under förra året anmäldes över 1vattenskador i. Rensa brunnar och vattenlås. Töm eventuellt spolcisternen. Häll i frysskyddsvätska i alla vattenlås , golvbrunnar och i wc-stolen.


Om det finns vatten kvar i ledningarna, bör huset vara uppvärmt till minst 15 . Detta gör du genom att hälla frysskyddsvätska i handfat och WC-stol och låta . Kan också användas som ren-göring och lösningsmedel. Viktigt att alla rörledningar är tomma. Med en frostvakt som har elektronisk termostat kan du på ett enkelt sätt se till att temperaturen i växthuset . Frostskydd för mindre utrymmen, vattenledningar m. Kontrollera också att vattenlås är rengjort och fyllt med vatten.


Finns inte grundvärme, töm alla vattenledningar. Ett prak tiskt redskap för att hålla dina takrännor fria från smuts och löv. Ha litet grundvärme på i hela huset. Används bäst tillsammans med . Kolla att elslingor som installerats i vattenrör och . Töm avloppstankar som kan frysa. Om du har använt spolarvätska av sommar-typ, utan frysskydd , i husbilen så bör du spruta ut den på vanligt vis.


Med rätt vinterförberedelse av . Motströmskoppling, principskiss. Dessutom ska man tömma alla rörledningar, vattenutkastare, pumpar och varmvattenberedare samt hälla frysskyddsvätska i toalett och vattenlås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg