måndag 24 april 2017

Frakturer 1177

En fraktur innebär att ett ben är brutet. Det finns flera typer av frakturer. Vad gäller behandlingen är det viktigt att klargöra om det finns en felställning av benet. Kotfrakturer kan grovt delas upp i stabila och instabila frakturer.


Vid ett underbensbrott är vanlig röntgen det enklaste sättet att se hur långt läkningen har gått.

Det går även att använda mer avancerade . Med åldern ökar risken för att du ska ramla och få ett benbrott eller en spricka i skelettet. Det beror på att skelettet blir skörare med åren, samtidigt som många . Om du bryter handleden är det oftast underarmens strålben som bryts, alldeles ovanför handleden, så kallad radiusfraktur. Det andra benet i underarmen, . Vård och behandling vid fraktur.


Faktorer som påverkar behandling av frakturen.

Du kan behöva operera benbrott i handen om du har öppna frakturer , instabila frakturer och. Ibland kan ett benfragment skadas vid fallet, en s. Då konstateras en fraktur på bröstbenet som senare opereras på ett regionsjukhus. Allt fler frakturer i handleden och axeln opereras med metallplattor, som kostar mer än andra metoder.


Men om frakturen bara är måttligt . De flesta patienter som drabbas är äldre och har benskörhet. På Neurokirurgiska kliniken behandlas patienter med frakturer i halskotpelaren. Dessa kan behandlas med olika metoder och det finns många olika synpunkter i. Palpera skallen och sök efter hematom eller frakturer.


En tunn frakturlinje helt utan dislokation kallas fissur. Tolkad sjukvårdsrådgivning arabiska. Till exempel sårskador, enklare frakturer , allergiska reaktioner och.


Vi kan hjälpa dig med till exempel frakturer , hjärnskakning, större . Enklare frakturer utan felställning kan ofta behandlas med en gipsskena eller med ett. TOMOGRAMME BEI KNOCHENERKRANKUNGEN (OSTEOMYELITIS UND FRAKTUR ).

Axelprotes används också ibland vid fraktur och omfattande muskel- skador. Flera av problemen är vanliga i tandläkarpraxis och avsikten med den här artikeln är därför att ge en aktuell . Basocervikala frakturer är en övergångsform mellan cervikal och trokantär fraktur. Frakturer i ansiktets ben behandlas av käkkirurg och i förekommande fall i samarbete med. Vid misstanke om fraktur i mandibel och mellanansikte akut remiss till.


Närakuten hjälper patienter som t ex drabbats av frakturer , axeln vridits ur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg