torsdag 25 juni 2015

Ska cirkulationspumpen gå när man luftar

Det korrekta tillvägagångssättet när man ska lufta elementen: 1. Luft i cirkulationspump ! Vi har en cirkulationspump som ser ut så här, om det är exakt. Stänga av cirkulationspumpen ? Läste även att man ska kunna lufta pumpen, men inte heller något sådant har jag hittat? Cirkulationspumpen stannar, vattnet för varmt?

Då kan det vara bra att gå igenom stegen i denna guide, för att. Att lufta elementen är enkelt, enklare än vad man kan tro innan man har provat. Och spelar det någon roll om man går uppifrån och ner i huset eller tvärtom? Enligt skolboken ska det gå till så här:. Ska jag lufta elementen också?


Hur går en luftning till, mer exakt? Intrimmning av vattenburen värme? Man skall däremot undvika att lufta element i onödan!

Du kan själv lufta dina element: 1. Ska du endast lufta ett element kan du göra det separat genom att. När värmesystemet tömts på vatten blir det lätt luft i rören när man sedan fyller på igen. Innan vattnet tappas ur systemet stängdes cirkulationspumpen av.


Nu ska man vänta i omkring minuter, utan att slå på . Ingår i en serie filmer som visar hur man hanterar vatten och värme i radhusen i Björkekärrs Radhus. Om vi anser att det går att göra en godkänd installation kan vi utföra den och bifoga en. Hur ofta bör man lufta elementen?


Starta cirkulationspumpen. Kollat igenom så at cirkulationspumpen funkar, att det står rätt överallt. Prova att känna på rören som går ut från tanken, de skall vara varma, följ. Kolla upp på nätet hur du luftar den, men det är nästan alltid så att du gör . Hur ska jag lufta cirkulationspump för varmvatten.


Det vi ska göra här är att gå igenom din fjärrvärmecentrals viktigaste delar och kort. Sen när höst går över till vinter och vår till sommar kan du återigen ställa tillbaka värmen. Nu ska cirkulationspumpen starta igång för fullt igen efter att ha gått på.


Ett element ska kännas varmare i överdelen och svalare i underdelen men det ska.

För ett enplanshus ska trycket alltså ligga på c:a bar,. Om ett eller flera element inte är varma kan du behöva lufta dem. Om växlaren stått still kan cirkulationspumpen fastna och värmen kommer inte ut till elementen. Jag har kört med vagnen i 15km med cirkulationspumpen på som sitter uppe. Finns det ingen slangkoppling nånstans där du kan gå på med en.


Men kanske att hissa den så i ett par dagar som gundj föreslår- ska testa det. Trycket bör ligga mellan 8–bar, men. Pumpen går igång och verkar funka. De säger att man skall lufta systemet (kan vara en luftbubbla inne i pumpen).


Efter ett kort tag åker han igen och säger att de måste byta cirkulationspump.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg