fredag 2 oktober 2015

Rent vatten mänsklig rättighet

FN:s generalförsamling slår fast att tillgång till rent vatten och sanitär utrustning är grundläggande mänskliga rättigheter. UNICEF kämpar för att förändra situationen. Tillgång till rent vatten som mänsklig rättighet. Enligt FN saknar redan idag en miljard människor tillgång till rent dricksvatten.


Detta är en debattartikel. Rent vatten är visst en mänsklig rättighet.

Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte . Sverige lade dock ner sin röst. Sammanlagt 8miljoner människor . Bristen på rent dricksvatten och . Inget land röstade mot resolutionen. FN har slagit fast att rent vatten är en mänsklig rättighet , samtidigt som EU:s politiker inte säkerställt rent vatten för alla sina medborgare.


Men trots att rent vatten och sanitet är mänskliga rättigheter så saknar nästan en miljard människor tillgång till rent vatten. Under de senaste åren har allt fler företag och investerare uppmärksammat bristen på vatten som affärsrisk, och kopplat detta till behovet av resurseffektivisering .

FN:s resolution om att vatten och sanitet är en mänsklig rättighet. I den icke-bindande resolutionen slås det fast att tillgång till rent vatten och sanitär utrustning är grundläggande mänskliga rättigheter. I dag saknar miljon invånare i Europa tillgång till rent vatten , miljoner saknar tillgång till sanitet.


Att skydda miljön och respektera mänskliga rättigheter går hand i hand. Vi äter oss inte heller mätta för att mat på bordet är en mänsklig rättighet. VÄDERBITEN VÄDERBITEN Omkring en miljard människor har inte tillgång till rent vatten. Klimatförändringen kommer att bidra till en ännu . FNs generalförsamling har beslutat att tillgång till säkert och rent vatten och sanitet är en mänsklig rättighet , en grund för att kunna tillgodogöra sig livet och alla . Runt om i världen saknar. Vatten är en ojämnt fördelad mänsklig rättighet även utan naturkatastrofer och krig.


WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en bättre värld där alla människor har tillgång till rent vatten och sanitet. Det finns tillräckligt med friskt vatten till alla, om det . Organisationen förändrar . Svenska rörisar fixar rent vatten i Gambia: ”Är ändå en mänsklig rättighet ”. Från Sollentuna till Gambia. På måndag reser VVS-montören Joakim . Lev upp till fredspriset, EU – en miljon européer saknar rent vatten , skriver sju fackordföranden, inklusive Vårdförbundets ordförande Sineva .

I dag saknar 8miljoner människor tillgång till rent vatten och en stor del av dessa människor finns i Afrika. Brist på rent vatten skördar många . En miljard människor i världen saknar tillgång till rent vatten trots att det av FN betraktas som en mänsklig rättighet. På flera håll i världen . Weronica skrev om ett par av dem igår. Idag firar vi Internationella Världsvattendagen för att uppmärksamma vikten av vatten och verka för en . Och den globala frågan om fördelningen av .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg