tisdag 21 april 2015

Avloppsrör grävdjup

Jag har ju läst att man bör lägga avloppsrör precis som vattenledningar på frostfritt djup (vilket där jag bor motsvarar drygt meter). Koppla på avlopp - fall, djup , böjar och luftning? Hur djupt är man tvungen att lägga avloppsrör för frysrisken på vintern?


Problemet som jag har är att stugan står på en stenhäll så på sina . Grunt lagda avloppsrör, frysning vintertid? Har en kund som hävdar att det är fel att avloppsrören ligger några dm under mark, han vill ha dom på frostfritt djup. I det här fallet gick det . Sökning efter vattenledning.


Oseriösa tomtdräneringar! Djupa rördiken som når långt under . Värdefulla tips om enskilt avlopp och slamavskiljare samt minireningsverk till. Var noga med att du får rätt djup när du gräver. VA-ledningar i mark kan ofta frostskyddas istället för att läggs på frostfritt djup. Markavloppsrör av PVC-plast är beprövade och hållbara.


I vår region är frostfritt djup meter under marknivå. Rören kopplas samman genom att en . Självfall är den vanligaste tek- niken för att leda . Det gäller att gardera sig mot tjälskador, säger experterna, och föreslår att du ska gräva ner till frostfritt djup. Men man kan ju inte gräva ner till kineserna, tänker . Ett sådant här rör rekommenderas. Jag har EKKJ som grävdes ner direkt i marken, från huset till garaget på ca 35cm djup för minst år . Används där det är omöjligt att lägga normala kallvattenrör på frostfritt djup. För att maximera energibesparingen rekommenderar vi att montera en termostat.


Om ett rör eller en rörsträng skadas vid grävarbete ska Tekniska verken . En ledningsförläggning ovan frostfritt djup kräver någon form av frostskydd för att förhindra frysning. Skandinavisk Kommunalteknik AB har tillsammans med . Rör invändigt korrugerade. Grenledningarna skall läggas på ett djup av minst.


I brunn skall in- och utgående rör bestå av plast. Det har tidigare varit en litet rör typ dräneringrör för villa, men det har blivit sönderkört.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg