tisdag 4 december 2018

Rent vatten i kranen

Smakar det så kostar det. Därför är hummer dyrare än fiskbullar. Tryffel har ett högre pris än burkchampinjoner.


Hur ofta reflekterar du över att vi har rent vatten direkt i kranen ? Varje dag när det rinner som det ska?

Eller tänker du bara på det vid de få . Vi har också kunskap, erfarenhet och möjlighet att utifrån Dina behov och speciella önskemål anpassa utrustningen så att Du får ett vatten som är rent i kranen. I vårt land har vi det väldigt förspänt när det kommer till rent vatten ur kranen. Nästan överallt räknar vi med att det bara ska komma.


Dricksvatten är sötvatten avsett att drickas av människor. I många länder levereras dricksvatten. Så besöker du Nya Zeeland är det bara att slå på kranen och ta dig .

Ett vanligt ställe för mangan att samla sig är i munstycket på vattenkranen. Om varmvattnet luktar illa kan även detta vara ett tecken på mangan. Migrationsverkets handledare för asylsökande borde tala om för alla att vi i Sverige har lyckan att ha rent vatten i våra kranar.


Rent vatten i kranen är något man tar för givet. Förekomsten av vattenläckor som tillfälligt kapar tillgången till vårt allra viktigaste livsmedel . I morgon är det Världsvattendagen, en FN-dag med fokus på de vattenutmaningar världen står inför. I Sverige tar vi rent vatten i kranen för givet . Men brist på skyddsbarriärer i vattenverken och föroreningar . Vättern dröjer nog minst år. Fyra veckors problem är över – nu slipper de boende på Klädesholmen att koka sitt dricksvatten. Men efter två allvarliga avbrott på drygt ett år . Allt svårare få rent vatten i kranen.


Nu investerar Vivab miljoner . Du och jag får rent och smaskigt vatten direkt ur kranen. Trots detta är det många som köper vatten på flaska.

Varför tror ni att många gör det? Kommunalt vatten och avlopp, men när? Invånarna i Kungälvs kommun har ökat under de senaste åren. Trots att kommu- nen gör stor satsning på att bygga ut . För oss i Sverige är rent och friskt vatten direkt ur kranen en självklarhet.


Vattnet kommer antingen från grundvatten som pumpas upp ur borrade eller grävda . Vattenkvaliteten sjunker tyvärr över hela jordklotet, delvis på grund av miljöförstöringen. Inte ens världens bästa vatten är riktigt bra längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg