måndag 3 september 2018

Grundfos cirkulationspump kärvar

Brummande cirkulationspump ? Läste något om att lossa. Cirkulationspumpen till det vattenburna stannade. Fel som förhindrar korrekt pumpdrift (t. ex. att pumphjulet kärvar ). Nu med installationen så fick jag ju en massa nymodigheter (nåja!) bl. Skruven är för att lufta och hjälpstarta pumpen om den kärvar.


Energiklass A = låg driftskostnad. Konstigt att det gått åt Wilo (denna inkluderad) och NOLL grundfos. Installation av en GRUNDFOS ALPHA2-pump medför avsevärt lägre energiförbrukning. Orsaker till byte av cirkulationspump. Motionering av ventilen för att undvika att den kärvar vid perioder utan . Om dragstabilisator är montera kontrollera att den inte kärvar.


Teoretisk och praktisk del Man lär sig bäst om man varvar teori och praktik, så i alla våra. För låg varmvatten temperatur kan bero på att styrventiler kärvar , det kan ibland. Justera (se infoblad för cirkulationspump ). W varvar då ner till sin lägsta nivå den kan köras på. Grundfos Alpha2L pumpinställningar.


En högeffektiv cirkulationspump kan anslutas till ROeller RO2. För att förebygga att pumparna kärvar kan. Följ an visningarna på sid 7. Elementt ermostaten kärvar.


Ta bort termostaten och tryck försiktigt på “piggen”. Testutrustningen består av en cirkulationspump , två tryckgivare, två avluftare,. Det kan ibland åtgärdas genom att skruva på ratten fram och tillbaka mellan inställningarna . Byte av värmesystemets cirkulationspump till en elektroniskt varvtalsstyrd pump av fabrikat GRUNDFOS typ MAGNA. Den andra startar en kort stund med ett fast varvtal för att förhindra att den kärvar. Våtlöpande cirkulationspump för tappvarmvatten i enkelutförande.


Den har en klaff som stänger och de tätande ytorna är av metall. Skjutventilen är en mycket driftsäker ventil som sällan kärvar. VI HAR FINANSERINGSLÖSNINGAR.


Min cirkulationspump (ut till radiatorerna) har plötsligt börjat läcka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg