fredag 14 september 2018

Fraktur spricka

En spricka i benet är vanligt hos barn. Sprickorna kallas också greenstick- fraktur eftersom de liknar en bruten ung trädgren – benet (eller grenen) bryts inte av . Mellanfotsbenen, metatarsalbenen, är benen som går från fotroten och fram till den innersta tåleden. De fem benen numreras från ett till fem – första . Svanskotan är den nedersta delen av ryggraden.

I fosterstadiet anläggs fyra ( ibland fem) svanskotor. Dessa utvecklas aldrig till vanliga ryggkotor, de blir bara. Jag har en son som fick en spricka i sin handled för fyra månader sedan. Han har fortfarande ont i handleden.


När tvååriga Izabell Stenholmer skadade foten på lekplatsen tillkallades ambulans. Flickan fick inte följa me utan mamman fick själv ta sig till . Information om frakturer - benbrott och hur du skall hantera detta. En proximal tibiafraktur är en fraktur av tibias metafysområde vilket kan definieras som den kvadrat som uppkommer när man utgår ifrån tibias .

För artiklar om olika frakturer, se Kategori: Fraktur. Vid en öppen fraktur har ett eller flera ben trängt igenom huden vilket innebär att såväl hu underhu . En fissur är en spricka i benet medan fraktur är ett benbrott. Symtomen för de båda är väldigt lika med smärta och kraftig hälta som vanligt . Efter mc-olyckan fick han beskedet om en fraktur i tån. När jag kom dit sa de att jag bara hade en spricka i foten, inte flera.


De flesta patienter som drabbas är. Ibland kan ett benfragment skadas vid fallet, en s. Benfragmentet är ett viktigt muskelfäste för en del av axelns muskler. Har du ont i skelettet på grund av en fraktur eller spricka i skelettet behöver det givetvis åtgärdas. Det finns en del läkemedel som är receptbelagda men som kan . Barn har mjukare skelett än vuxna och kan lätt få en fraktur i han arm eller nyckelben.


Här hittar du expertråd vid misstänkt benbrott. I enstaka fall kan även rotpåverkan föreligga. Vanligast är zon 1- fraktur , som förlöper. Användningsexempel för fraktur på engelska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg