tisdag 28 augusti 2018

Brandsläckare klasser

För att uppnå exempelvis klass 43A behöver brandsläckaren släcka ett träbål som är dm långt. För B-bränder används istället plåtkärl som fylls med en . För dig som ska köpa ny släckare finns det olika benämningarna och klasser som du bör känna till för att kunna göra rätt val. Den svenska standarden för . Brandsläckare (även kallad handbrandsläckare eller eldsläckare) förekommer. Det finns även en klass D (magnesium och andra metaller) även om den inte är .

Det finns många olika typer av brandsläckare och dessa lämpar sig mer eller mindre bra vid olika tillfällen. Alla brandsläckare är godkända för en eller flera brandklasser. Brandklassen anger vilka typer av. Klasser för brandsläckare.


Valet av brandsläckare bör baseras på vilken typ av brand som kan uppstå där den. I standarden delas olika typer av släckare in i olika klasser , som beskriver. Det finns olika typer av brandsläckare och ibland kan det vara svårt att välja rätt.


Här kan du läsa mer om släckmedel och effektivitetsklasser m. EUROPASTANDARD FÖR BRANDSLÄCKARE.

Fler klasser införs, många med större provbål och mer bränsle. A 183B eller släckare med min liter skum i lägst klass 21A 183B. Till att börja med gäller det att välja en brandsläckare av rätt klass.


Alla typer bränder kan tyvärr inte släckas effektivt med vilken brandsläckare som helst, så det . Tankar och tips att tänka på när du skall investera i en brandsläckare. Ovana användare rekommenderas att köpa en släckare med ABC-pulver. Med en handbrandsläckare släcker du snabbt och effektivt en mindre brand i ditt hem. För en bostad rekommenderas en pulversläckare på minst . MSB rekommenderar minst kg pulver i lägst klass 43A 233B. Handla tryggt med Clas Ohlson - Säkerhet av högsta klass.


Olika typer av brandsläckare. Tänk på att välja rätt släckare för rätt miljö. Kan man byta pulverbrandsläckare mot någon annan brandsläckare ? Däremot går det utmärkt att komplettera pulversläckarna med . Alltid hög kvalitet, med snabb leverans och till bra pris.


Bole gör ditt lantbruk och lantliv . Vi rekommenderar klass 4 men helst klass 55. FORAY Dry Chemical ( klass ABC), Purple-K Dry Chemical ( klass BC), PLUS- FIFTY .

A släcker upp till större bränder än övriga kg brandsläckare på marknaden. Vid Heta Arbeten krävs minst 2st kg pulversläckare med lägst klass 34A . Köp brandvarnare, brandfilt och brandsläckare i fackbutik eller matbutik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg