torsdag 1 mars 2018

Koppla stuprör till dränering

Jag kollade på ett nybygge igår, där hade man röda avloppsrör till stuprören hela vägen och parallellt låg svarta dräneringsrör , så det var . Dränering och dagvatten till samma brunn! Förläggning av dagvatten och dränering. Leda bort vatten från stuprör ? Takavvattning till dränering rätt eller fel ? Om man får ett godkännande att koppla dräneringsvatten till avloppet.

Dagvattenrören tar emot vattnet direkt från hängrännor och stuprör till . Om du har ett felkopplat stuprör kan det räcka med att du gjuter igen det. Tidigare var det tillåtet att koppla vatten från husets dränering till spillvattennätet. Trots detta är rördiken vanligare och man kan använda dräneringsrör av plast.


Koppla aldrig ett stuprör direkt på en ledning som ska föra bort dagvattnet. Vid dränering av betongplatta eller krypgrund behövs dräneringsrör och makadam. Regnvatten från stuprör ska ledas bort från huset.


Hittade lite artiklar om stuprör och dränering som kan vara värt att . Precis som hängrännor och stuprör leder bort vatten från taket leder.

Koppla ihop dessa och dra rören vidare till en dagvattenledning eller en anlagd stenkista. Ibland har stuprör och gårdsbrunnar felaktigt anslutits till. Om Vakin hittar felkopplingar, uppmanar vi fastighetsägaren att koppla. Vi ska också kontaktas för en kostnadsfri besiktning. Spillvatten, mer känt som avlopp, kommer från toalett, . Bidragen betalas ut under förutsättning att:.


Många äldre hus har sin dränering , och i vissa fall även stuprör , anslutna till sin spillvattenservis. Det är inte längre tillåtet. En dagvattenbrunn dit regnvatten . Dessutom kan stuprör som är kopplade till dräneringsledningen påskynda förloppet och öka skaderisken . Vi tänkte förlänga dem och gräva ner ett dräneringsrör i marken.


Idag jobbar vi aktivt med att koppla bort dagvatten från spillvattenledningarna både för. I de områdena är alltså stuprör och husdräneringar. Det förekommer att stuprör och gårdsbrunnar är felaktigt kopplade till. Själv har jag ingen möjlighet att koppla in mej på bef dränering pga att. Vi på Samhällsbyggnad Bergslagen arbetar aktivt med att förebygga.


De stuprör som är dirket kopplade till dräneringsbrunnen är felkopplade och du bör . Nu återstår bara att koppla ihop anordningen med husavvattningen. För att inte skada plattorna med minigrävarens skopa gräver hantverkaren .

Se över stuprör och dränering till din fastighet. Genom att man lokalt, på sin egen tomt, tar hand om regn-, smält- och grundvatten så avlastas . Så här kan du ta hand om ditt dagvatten från stuprör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg