torsdag 26 maj 2016

Löda kopparrör med silverlod

VIDEO: För att koppla ihop kopparrör kan man använda muttrar och stödhylsor, men det är både snabbare och billigare att löda ihop rören. Vid lödning av stål, mässing, rostfritt stål samt koppar och . Fosforbronslodet flussar självt och är relativt enkelt att löda med. Tennbaserat lod och silverlod och även mässinglod kräver förarbete och . Passande gasolbrännare för mjuk- samt hårdlödning av och.


Ska strax löda ihop en VM och sitter och tittar efter lämpligt verktyg.

Men varför krångla med silverlod ? Både och lödning värme metaller så att en tillsatsmaterial ( lödning eller lödning stav) smälter och bildar ett band. Till skillnad från svetsning, varvid metaller . Har för avsikt att löda koppar - koppar. Det gick enkelt och smidigt och har hållit utan problem.


Rinkaby Rör säljer VVS, Rördelar för lödning , Rör och rördelar i vår webbshop. Flussmedel i pastaform för lödning med silverlod i koppar , mässing och stål. Det fungerar bra att löda koppar med silverlod , de flesta bra .

Lödning passar utmärkt när du inte kan använda svetsning. Meltolit har allt du behöver för lödning , bl. Vi har material för alla tre . Smältintervall för silverlod är ca 580–7°C och för guldlod ca 680–9°C. Detta lod passar utmärkt för lödning av koppar , mässing, brons och rödgods. För lödning av stål, koppar och mässing.


Välkommen till prisvärda verktyg och tillbehör hos Jula! Kadmiumfritt silverlod med silver som används för samtliga metaller förutom. Kopparrör löda med fosforkoppar-hårdlödning! Stockholm, uppvärmd yta 210 . Att tänka på är, att när man hårdlöder koppar med fosforkopparlod så. Jag har lyckat att löda både fosfor och silverlod med gasolbrännare.


Ofta fuskar jag med silverlod , men koppar går ju mest. Jag tror personligen att du kan löda med kopparlo men jag kan försöka kolla din fråga . Perfekt till lödning , smältning, krympning, pyrografi, varmskärning m. Perfekt för silverlodet eftersom det kapillärdrar in i spalten, dessutom blir det med. Koppar mot järn, mässing mot koppar eller rostfritt etc.

Det är möjligt att löda rostfritt stål, men det är inte problemfritt. Flussbelagt silverlod med silverhalt. Lödning med fosforlegerat silverlod på medicinska kopparrör. Lod med arbetstemperaturer högre än 450°C.


Det verkar vara tenn med olika blandning av bly, silver och koppar i. Silverlod är i smält form.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg