torsdag 3 mars 2016

Dagvatten lösningar

Goda exempel på dagvattenlösningar i Stockholms län - en kunskapsbank och. Att ta hand om dagvattnet lokalt är att föredra. Det kan fördröjas och renas på tak, i mark eller under mark. Ibland behövs lösningar som tar hand om dagvatten.


Gemensam metodik underlättar arbetet med att ta fram förslag till hållbara dagvattenlösningar vid ny- och större ombyggnation.

Genom att vi arbetar med öppna och gröna dagvattenlösningar kombinerat med underjordiska magasin och dagvattenrör får vi till en långsiktig hållbar . Imiterar naturlig hydrologi och retention av dagvatten lokalt. Reducerar avrinningsvolym och . Sverige som internationellt. Det finns dock ett uttalat behov av . Som vi skapar nya lösningar.


Uponor IQ: En nyhet med flera.

Inom begreppet finns en rad olika lösningar på hur man kan rena, fördröja och infiltrera dagvattnet. Växjö kommun har länge arbetat med översvämningar och dagvattenfrågor. Vid kraftiga regn klarar . Riktlinjer för förorenat dagvatten. Exempel på lösningar av dagvattenhanteringen.


För exempel på lösningar för dagvattenhantering, se Bilaga 2. Jun Utifrån vår långa erfarenhet hjälper vi till med valet av örter alltifrån mindre till synes enkla dammar till mer komplexa dagvattenlösningar. Ett exempel är öppna dagvattenlösningar där vattnet leds via gröna ytor. Feb Projektet ”Goda dagvattenexempel i Stockholm län” har drivits med syftet att lyfta fram väl fungerande dagvattenanläggningar som inspiration . Kompakta öppna dagvattenlösningar i urban miljö. Skyfallshantering i området Husensjö . Swedish title: Tillämpning av öppna dagvattenlösningar vid ytavrinningsmodellering.


English title: Practice of open storm water solutions in overland flow . Slutna konventionella dagvattenlösningar. I detta projekt skapades en . Dec Hemsidan samlar flera exempel från svenska kommuner med hur regnvatten tas om hand och vad det finns för risker från översvämningar.

Dagvattenlösningar Frösö Park.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg