fredag 10 oktober 2014

Upptäcka vägglöss

Med vårt inspektionskit kan du undersöka ditt boendet för att slippa få med dig vägglössen hem. Information och tips för att upptäcka vägglöss. Pålitliga tecken för att upptäcka vägglöss är mörka fläckar av spillning, rester efter hudömsningar och levande vägglöss på platser där de kryper in och gömmer . Vägglössen kommer fram om natten, så de är svåra att upptäcka.


Har man fått vägglöss gäller det att skaffa professionell hjälp.

Det här måste du göra om du fått vägglöss i ditt hem. Antalet vägglöss på både svenska och amerikanska hotell har. Så kan du upptäcka vägglöss i hemmet. Vägglöss håller i regel till i närheten av sovplatser (sängar, fåtöljer, soffor).


Under dagtid brukar lössen . Vägglusen är långlivad och kan gå i dvala under perioder. Vid en temperatur på 10°C kan vuxna vägglöss överleva utan mat i . Du får agera lite som CSI, det finns olika ledtrådar, säger Håkan Kjellberg, skadedjursexpert på Anticimex, om hur du kan upptäcka vägglöss.

Att upptäcka att man har fått vägglöss hemma är inte alltid helt lätt. Det vanligaste sättet att upptäcka det är att man får kliande bett, säger Camilla. Själva vägglusen, som är brun och stor som en äppelkärna, ser man inte ofta . Ta reda på hur en vägglus ser ut innan. Enklare än att vänta på eventuella utslag för att upptäcka vägglössen är att leta efter prickar i sängen.


Det kan handla om problem med till exempel vägglöss, silverfiskar, råttor eller. Däremot har inspektioner gjorts på loppisar men enligt Brandin har de inte hittat vägglöss då, . Det är där man ska titta för att upptäcka dem. Förekomsten av vägglöss har ökat kraftigt de senaste åren. STERGÖTLAND Östergötland Vägglöss kryper fram under natten och.


Ett annat verktyg är hundar, som används för att upptäcka lössen. Cimex pipistrelli och svalans vägglus, Oeciacus hirundinis som kan. För ett otränat öga kan vägglöss vara svåra att upptäcka i ett tidigt stadium.


De gömmer sig dagtid i mörka skrymslen och kommer fram först på . Får du med en i väskan kan de bli svåra att bli av med så här . Vägglöss - ett otrevligt, obehagligt och tyvärr ett allt vanligare problem i vår vardag.

Snart ska resultatet av det arbetet, en fälla för att upptäcka om en byggnad är drabbad av vägglöss , komma ut på marknaden. Slipp få med vägglöss hem från resan. Checklista för att upptäcka vägglöss på hotellet och hur du ska göra när du kommer hem. Vägglöss har blivit ett stort problem i Sverige och resten av världen, vilket främst beror på människors förändrade resvanor och att vägglössen har utvecklat .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg