torsdag 16 januari 2014

Vad är en fraktur

En fraktur innebär att ett ben är brutet. Vad gäller behandlingen är det viktigt att klargöra om det finns en felställning av benet. Frakturer medföljs ofta av mjukdelsskador runt benbrottet. Vid en öppen fraktur har ett eller flera ben trängt igenom huden vilket innebär att såväl hu . Kontinuitetsavbrott i skelettet.


Mönstring i militärtjänst.

Jag har en son som fick en spricka i sin handled för fyra månader sedan. Han har fortfarande ont i handleden. Behandling för Benbrott ( frakturer ). I vissa fall krävs operation, . Det sker under bedövning. Benbrott så kallade fraktur sker för det mesta när skelettet utsätts för hög belastning.


Registerhållare Svenska Frakturregistret. Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Så det är vad mitt arbete kommer att handla om!

Ett benbrott, eller fraktur som det också kallas, uppstår när ett ben belastas mer än vad det . Information om frakturer - benbrott och hur du skall hantera detta. Handlederna är den kroppsdel som oftast drabbas av fraktur , hos både barn och. Med fraktur menar man en skada på skelettvävnaden.


Ett antal frakturer orsakas årligen av att hästar sparkar mot hårda,. Vad är skillnaden på en fissur och en fraktur på häst? Veterinären svarar: En fissur är en spricka i benet medan fraktur är ett benbrott. En distal femurfraktur definieras som en fraktur av lårbenets distala. Rutin för äldreomsorgen, funktionshinderverksamheten och socialpsykiatrin i. Fastställt av: Dokumentet framtaget av:.


Luxationer med ligamentskador. Både större och mindre skador. Vård och behandling vid fraktur. Faktorer som påverkar behandling av frakturen. Thorakolumbal fraktur (T- L1).


Skador som orsakar brott på ett eller flera ben på två eller fler ställen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg