onsdag 14 februari 2018

Fylla på sinande brunn

Erfarenheter från Gislaveds kommun visar att det sällan är möjligt att fylla på vatten i en sinad brunn. Det har visat sig att vattnet som fylls på istället letar sig ner i . Om nu vatten rinner till brunnen från grundvattnet så borde även det. Att fylla en sinande brunn är ibland rätt, om man har dåligt tillflöde men . Dricksvatten från egen brunn sinar - kommuner bryr sig inte.

Brunnen har sinat vad gör man? En grävd brunn är anlagd i ett ytligt grundvattenmagasin, ofta till ett djup av runt -meter och är därför känslig för om grundvattenytan höjs . Räddningstjänstens styrkeledare: Vi avråder de som ringer och vill fylla sin brunn. Torka, Höglandets räddningstjänstförbun Vetlanda . Om du som privatpersoner har en brunn som sinar kan du alltid hämta. Tips för dig som har egen brunn och ont om vatten.


Det finns företag som kan hjälpa till att fylla på brunnar med nytt vatten.

Vad kan jag göra om min brunn sinat och jag är i akut behov av. Att fylla på en grävd brunn med annat vatten är tyvärr inte en hållbar lösning. Vattnet kan lika gärna rinna iväg utan att göra nytta.


Sinar din brunn måste du komma åt rent vatten för dryck och hygien. Har brunnen sinat på grund av låg grundvattennivå så hjälper det inte att fylla på brunnen. Aldrig förr har brandkåren hjälpt så många med sinande brunnar. De låga grundvattennivåerna har gjort att flera privata brunnar har sinat. För husägarna kan det vara oklart hur de får tag i dricksvatten.


Flera samtal varje dag om brunnar som sinar hos privatpersoner. En del ber om att företaget ska köra ut vatten till brunnen och fylla på men . Fastighetsägare har ett eget ansvar att lösa tillgången på. Men att fylla på brunnen gör vattnet grumligt och kostar en hel del.


Den som har egen brunn har ett stort eget ansvar. I dag när grundvattnet har . Du ansvarar själv för att säkra din vattenförsörjning om din brunn sinar.

Du får då kontakta en privat speditör och köpa vatten för att fylla på . Malin Nilson Backen utanför Lagan Problem med vatten sinande brunn. Många behöver fylla på sina brunnar nu efter den långa torkan, och . Frågan de ställer är om det finns någonstans de kan hämta vatten eller om kommunen kan komma ut och fylla på deras brunn. Kostnaden för oss beror på hur lång sträcka det är som körs, vi får betala från att fylla på tanken och köra ut till att hälla vattnet i brunnen , det blir . Sinar brunnen igen efter någon vecka, så är det inte lönt att fylla på fler gånger.


Då är det bästa att borra en ny brunn , säger Johan Nilsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg