torsdag 11 augusti 2016

Frostfritt djup skåne

Grundläggningsdjup och tjäldjup - Husgrunder. Det gäller att gardera sig mot tjälskador, säger experterna, och föreslår att du ska gräva ner till frostfritt djup. Men man kan ju inte gräva ner till kineserna, tänker . Byggnader grundläggs på ett djup där marklagren har tillräcklig bärighet och.


Hur vet man hur djupt det är just där man bor?

Vi ska gjuta plintar till både Friggebod och Växthus – och man vill ju inte gräva djupare än . Grejen är väl den att man vill ha slangen på frostfritt djup. Det tar nämligen mycket energi att omvandla fukten i marken till is och tills isen når . Folder med fiskebestämmelser. VA-ledningar i mark kan ofta frostskyddas istället för att läggs på frostfritt djup. Använd STYROFOAM-skivor, se förenklad dimensionering här.


Med ett tjälskydd behöver man oftast inte gräva ner till frostfritt djup.

I vissa fall är det inte ens möjligt att gräva till frostfritt djup och då är tjälisolering nödvändig. Tjälisolering ger enklare och billigare grundläggning än urschaktning till tjälfritt djup. Målet är att plintarna står stadigt och om möjligt når frostfritt djup. Tänk på att om du väljer plint eller stödmur måste du gräva ner till frostfritt djup. Väljer du platta på mark finns det färdiga system för isolerade grunder.


Systemet ska förläggas på frostfritt djup. Härvid beaktas att förläggning bör ske vid sidan av väg om möjligt för att minska tjäldjupet. Närheten till väg är dock . Byggnaders grundkonstruktioner skall utformas så att varken konstruktionen eller utrymmen i byggnaden kan . Grunden måste ligga på frostfritt djup annars är rasrisken stor. Skåne och med fler än 5deltagare. Men ner till frostfritt djup borde vara rimligt att ha.


På vintern ligger den nedgrävd på frostfritt djup , men även under sommaren . Används där det är omöjligt att lägga normala kallvattenrör på frostfritt djup. För att maximera energibesparingen rekommenderar vi att montera en termostat.

NSVA, Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp. Kablarna ligger grunt eftersom de inte behöver ligga på frostfritt djup. Det gör att schaktning är den mest ekonomiska .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg