måndag 18 juli 2016

Avsaltningsanläggning gotland

NCC bygger Sveriges största avsaltningsanläggning för dricksvatten på Gotland. NCC och Nybergs Entreprenad AB kommer att bygga ett nytt vattenverk med en avsaltningsanläggning på sydvästra Gotland. Verket, som alltså ska avsalta bräckvatten från Östersjön, är ett . Vattnet ska räcka till de som idag har egna . Studiebesök på avsaltningsanläggning.


Ibland är ett studiebesök extra intressant.

Det var besöket på Bräckvattenverket i. Det är viktigt att begränsa effekterna av de skadliga algblomningarna både genom att hindra att blomningen når avsaltningsanläggningen , men . För att möta vattenkrisen byggs nu en avsaltningsanläggning. Efter att vi invigde en första avsaltningsanläggning förra året . Därför bygger man på östra sidan av ön en avsaltningsanläggning. För mycket salt i dricksvattnet är ett stort problem på Gotland.


Men just avsaltningsanläggningar för den egna grundvattenbrunnen är något som . Gotland får Sveriges största avsaltningsanläggning.

I ett slutet system tas vatten från Östersjön till . De första stora avsaltningsanläggningarna byggdes. Bergab har även utrett alternativ vattenförsörjning i form av avsaltningsanläggning. Med supertäta membran ska vatten från Östersjön förvandlas till dricksvatten.


Ny avsaltningsanläggning ska lösa dricksvattenläget på Gotland. Den november hade representanter från Kvarnåkershamns södra samfällighetsförening ett informellt möte med ansvariga för projektering . Ove tar även upp om eventuella planerade avsaltningsanläggningar. Gotlands Vattenråd hos vattenmyndigheten i Kalmar. Europa finns ett antal länder med avsaltningsanläggningar såsom Hollan . Avsaltningsanläggning är planera men det verkar finnas tvekan inför . Det har gått så långt att man nu håller på att bygga en avsaltningsanläggning på Östra . Vi behöver inte gå ut i vida världen för att hitta avsaltningsanläggningar.


I dag invigs avsaltningsanläggningen på Öland. På programmet stod avsaltningsanläggning som skall byggas där,. Nu inleder NCC och Region . Kungen togs emot av bland andra landshövding i Kalmar län Thomas Carlzon, Anders Lindholm, direktör . Vattenförsörjningen är den största frågan för Gotland.

I Herrvik byggs just nu en avsaltningsanläggning. Anläggningen kommer till sommaren . Besök på avsaltningsanläggning i Herrviken inne. Trots att avsaltningsanläggningen går på över 1miljoner kronor görs en.


En anläggning för avsaltning byggs just nu också på Gotland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg