fredag 21 augusti 2015

Fog mellan diskbänk och bänkskiva

Foga mellan diskbänk och vägg. Vad ska man foga med mellan rostfri diskbänk och. Vilken sorts fog mellan ekskiva och kakel? Så gör du: Täta mellan diskbänken och väggen - Viivilla. Tryck ut en sträng täckande våtstark silikon mellan tejpremsorna och släta genast.


Redaktionen rekommenderar.

Lyft köket med ny bänkskiva. Mellan kakelplattorna används förstås kakelfogmassa men mot köksbänkar och diskbänk är den för hård och därför ska du använda en elastisk . Mellan din vägg, oavsett om det är kaklat eller inte, och diskbänk har du en fog som skyddar mot fukt. Känn med fingret längs denna fog och leta efter ställen där. Som rubriken säger, fogen mellan köksbänken och kaklet ovanför har.


Voila, raka fina kanter och en fin fog , har så i köket och silikonet syns . Vi har svart granit, och då lade man en svart silikon (Sika Flex) fog , mellan de två skivorna vi har. Nu har vi skarven vid spishällen, så vi har inte .

En fog är detsamma som skarven mellan två ytor. De flesta fogar både inom och utomhus ska eller bör tätas för att förhindra fuktvandring och drag. Ta bort överflödigt silikon, avlägsna tejpen och voilá, en snygg fog ! Magnus monterar diskbänken i köket. Montering av silikon i badrum.


Kanten som blir när man dragit bort tejpen får man bort genom att duscha lite lätt igen och dra fingret väldigt lätt längs hela siliconfogen så . Jo, det bör ju vara en fog bakom blandarn, mellan kakel och diskbänk bör det vara en mjukfog som kan bestå av silicon då. Kaklet kan sitta mellan bänkskiva och överskåp, mellan bänkskiva och upp till fläktkåpan, eller gå bakom fläkten hela. För att skydda bänkskiva och i detta fall även en induktionshäll ska ytan täckas. Du har nu valt och sågat ut en bänkskiva , men innan du skruvar fast den behöver du montera i diskhon och induktionshällen.


Här får du bra tips på hur du g. Våra silikonprodukter och fogmassor kan du använda för att skydda och täta skarvar, glipor och . Ska man täta skarven med något där? Eller räcker det med att olja?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg