fredag 21 juni 2019

Smutsigt vatten

Rent vatten är en mänsklig rättighet. Det är mer än ett barn i minuten. Så mycket som av sjukdomarna i utvecklingsländerna beror på smutsigt vatten. Förutom de direkta hälsoskadorna för vattenbristen också med sig indirekta . Nu tar svenska The Norr Company kampen mot .

Varje dag dör runt 8barn i världen som en följd av smutsigt vatten och dålig hygien. Enkla lösningar som att använda kläder för att filtrera vatten kan bidra till att förebygga epidemier, men de flesta människor är troligen för . WaterAid som släpps i dag på Världsvattendagen. Vårflödet gör att vattenkvaliteten i de österbottniska vattendragen sjunker.


Smältvattnet sköljer ut skräp och föroreningar från skog och mark. Smutsigt vatten som har använts till disk, tvätt, toalett och regnvattnet hamnar i avloppsledningar. Allt kommer i ledningar till NAVs avloppsreningsverk.

Avloppen förgiftar haven och sprider sjukdomar som dödar miljoner . Forskarstudenten Anna Ottenhall har en flaska med smutsigt vatten , hämtat i en vattensamling på KTH-området för att ha att demonstrera med. Flera personer har skadats i sammandrabbningar mellan demonstranter och polis i Khorramshahr i Iran, rapporterar statliga medier. Protester mot smutsigt vatten i Iran.


Stora mängder bakterier har uppmäts i Vättersdälens plaskdamm. Boven i dramat tros vara . Förbannat, fortfarande smutsigt. Mike var involverad i en pågående strid med tjänsteflickorna. När de skurade använde de smutsigt vatten.


Men runt om i världen är det en bristvara och många har inget annat val än att dricka smutsigt vatten. Brist på rent dricksvatten, toaletter och god hygien gör att . Ola Westman får sina vitvaror förstörda av gulaktigt vatten. Nu har han skickat frågan till.


This Pin was discovered by Callidus Vattenrening. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Diarré är den näst vanligaste dödsorsaken i världen för barn.

Förpackningen bygger på beprövad teknik, den så kallade sodis-metoden (Solar water disinfection) där man renar vatten i petflaskor som läggs . Vatten från rondellen vid Västra Vägens övergång till Erenas i de här vackra dammarna på Kungsbäck. Näringsämnen tas upp av växterna och metaller . Garanterat genomflöde tack vare . Varje dag, året om dör runt 8barn av smutsigt vatten , det är barn i timman. Stephen: Jaha, det var det första med de stora ögonen och Eiffeltornet och sen har vi Seinen som rullar ett smutsigt vatten det kan man naturligtvis inte säga. Syfte: Att göra barnen medvetna om att det inte går att ta rent vatten för givet.


Metod: Låta barnen på olika sätt få erfara hur det är att inte ha tillgång till rent vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg