torsdag 10 september 2015

Gängtejp användning

Tips för rör och rördelar. När du använder gängtejp är grundregeln att först refla gängan med ett bågfilsblad. Därefter drar du varv efter varv med gängtejp , . Vare sig du använder gängtejp eller lin och gängpasta, vilket vi före- drar, så . När gängade rördelar skall sammanfogas används lin och pasta eller gängtejp.

Både linet och gängtejpen kan användas till värmesystemet, kallvattnet och . Har just plockat bort den gamla toaventilen och skall sätta dit en ny och en ny genomföring. Hur gör man med gängtejp ? Täta gängor med Locktite? Behövs gängtätning på bränsleslangnipplar? Tätningsmassa för droppande koppling? Gängtejp eller lin för tätning av radiatorkopplingar?


I min värld så används i första hand lin för.

En invändig stödhylsa ska alltid användas vid koppling av Pex-rör. Tejpen håller för temperaturer upp till 260°C och är vattentät, lufttät och trycktålig upp till 6 . Detta medför även att tejpen är lättare att arbeta med och drygare i användning. Hylsa bör användas i röret om det är koppar eller plast.


Gängtejt är kinkig på det sättet och som JJ_S skriver, gängtejp tål inte lika mycket . Elastisk, tunn tejp av teflon som används till gängtätning. Bredd: mm (1) Tjocklek: mmLängd: 10. Kan användas på alla slags material (järn, metall, plast, fibrer mm). Används för gängtätning som alternativ till lin och gängpasta.


Temperaturbeständighet: -20°C . Användning av Unipak ger dessutom, i motsats till exempelvis gängtejp , stor flexibilitet. Linda gängtejpen – varv runt gängorna. Anaerob gängtätning för tätning av gängade anslutningar i metall. Kemikalieresistens: pH – 14. Standard – för vatten och rörinstallationer.


Vi har produkter för ett skönt inomhusklimat, smart förvaring samt prisvärd målning och renovering. Scotch tätningstejp är vattentålig och klarar temperaturer upp till 2grader.

För bästa montering rengör och . Unitape Vit PTE gängtape. För rördiameter: upp till Ømm. Kontakta SMC om komponenten skall användas under någon av följande betingelser: 1.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg