torsdag 10 oktober 2019

Koningsverktyg bromsrör jula

Saab Turbo Club of Sweden. Biltemas low-price koningsverktyg kostar 289kr! Julas har mm-mått 11116mm funkar det ändå? För enkel och smidig koning av bromsrör.


Bromsröret kapas under bilen och konas sedan enkelt på plats ( bromsröret behöver ej demonteras). Skillnaden mellan en jula -modell och ett proffsverktyg är att konan på.

Kollar lite på verktyg för att kona mjuka rör, såsom bromsrör. Märker då att satserna benämns antingen som dubbel eller enkel fast i flera fall. Har letat runt lite på nätet efter ett lämpligt koningsverktyg till bromsrör men har i stort sett bara hittat biltemas lyx modell som jag tycker verkar vara nått att ha. Har nåt liknande från Jula , funkar bra.


Mitt billiga konings verktyg har förhoppningsvis återuppstått som konservburk eller nått. Hur man konar ett bromsrör med hjälp av biltemas koningsverktyg. Ska byte lite bromsrör och tänkte köpa mig en sats så att man kan göra det själv.


Kikade på feltema och hittade lite olika modeller, Funkar det . Det bli rätt jobbigt för händerna att köra med handjagare när en hel kaross skall tätas.

Koningsverktyg för bromsrör. Dessutom är ett mm kopparrör oftast tunnväggigare än ett bromsrör. Smidigt verktyg för koning av bromsrör direkt på fordonet.


Hydrauliskt koningsverktyg för extra kraft. För SAE eller DIN, enkel och. Hög dragstyrka för tuffa arbeten. Det är väl dags att byta bromsrör , både fram och baks. Köpa metervara och koningsverktyg och bocka själv?


Råkade skada bromsröret som löper parallellt med bakaxeln till höger. Finns ju speciella cirkelsågar för metall på tex jula men även den. Köpte biltemas billigaste koningsverktyg för 2efter att jag återlämnat motsvarande från Jula då det befanns vara totalt skit. Hur enkelt som helst att jobba med bromsrör och få det fint.


Sen blir det nya bromsrör och reduceringsventil till org bakbromsar. Håller på med bak bromsarna då jag fick låna ett koningsverktyg för att kona om bromsröret. Allt borta utom handbromsbackarna.


Bild Här har det varit stål mot . Idag har jag varit på JULA och kompletterat med det sista i fråga om. Har bara lagt ett par timmar denna vecka, och detta på att dra bromsrör.

Biltema igen, rör, nipplar och koningsverktyg (blandat med lite begagnat). Alla delar till pressen förutom U-balkarna finns att köpa på Jula , Biltema eller Clas ohlson. Tror även att de säljer bromsrör styckevis,kanske även kan fixa kortning. Jag har inte så bra erfarenhet av billiga koningsverktyg utan brukar åka till en .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg